En ook voor je stemmingswisselingen kan dit een eye-opener zijn.

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en het eerste wat jij doet is naar de fles grijpen. En dan hebben we het niet over de fles rosé, maar over de fles zonnebrand. Misschien (hoe gek ook) de volgende keer toch nog even wachten met het insmeren van je lichaam, zodra de eerste zonnestralen op je bol schijnen. Want wat blijkt? 15 tot 20 minuten zónder zonnebrand in de zon verlaagt de kans op een tekort aan vitamine D3.

Is vitamine D3 dan dé oplossing voor je huilbuien?

Maar wat doet vitamine D3 nou eigenlijk? Voor de vrouwen met een partner: jullie herkennen het volgende waarschijnlijk wel. Je menstruatie staat voor de deur of is al begonnen en het ademen van je partner wekt al irritaties op. Terwijl dezelfde partner een uur geleden niks anders mocht dan in je buurt zijn. Yep, we hebben het over je stemmingswisselingen. Vitamine D3 is nu extra belangrijk. Want wat blijkt: deze vitamines verminderen de kans op stemmingswisselingen. Naast stemmingswisselingen zorgen deze vitamines voor nóg belangrijkere gezondheidsfuncties. Namelijk: de gezondheid van je botten en tanden, je hormonale balans en je hersenfuncties!

Schijnt de zon niet? Vitamine D3 vind je ook in vette vis. Denk hierbij aan: haring, makreel en zalm. En lang leven Nederland! Want in ons kleine kikkerlandje wordt vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Spreken deze voedingsmiddelen je niet aan? Vitamine D3 is tegenwoordig ook te verkrijgen bij de Drogist om de hoek!