Voedingsdeskundigen adviseren ons om zo veel mogelijk onbewerkte, volwaardige voedingsmiddelen te eten. Deze voedingsmiddelen bevatten alle macro- en micronutriënten die nodig zijn om gezond te blijven. Rijst is een van deze voedingsmiddelen. Er zijn veel soorten rijst, de meest bekende rijst is natuurlijk; witte rijst en zilvervliesrijst (wordt ook wel bruine rijst genoemd). Maar er is nog veel meer rijst, denk ook aan Paella-, Risotto- of bijvoorbeeld Pandanrijst. Al deze rijstsoorten hebben hun eigen voordelen. Maar vandaag zoomen we in op de zilvervliesrijsr. Want waarom zou je vaker deze bruine korrel moeten eten?

Voordelen van bruine rijst

Bruine rijst beter bekend als de zilvervliesrijst staat bekend om zijn hoge voedingswaarde. Het bevat veel koolhydraten, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Het is ook een goede bron van B-vitamines, waaronder foliumzuur, thiamine en niacine. Bovendien bevat bruine rijst antioxiderende stoffen, die je lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Do we need to say more?

Studies hebben aangetoond dat het eten van bruine rijst meerdere voordelen biedt. Ten eerste helpt het de bloedsuikerspiegel te reguleren. Dit komt omdat bruine rijst een lage glycemische index heeft. Ook helpt het bij het verminderen van het risico op obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten. Kortom: Wij zijn helemaal fan van de zilvervliesrijst. 

Voedzame korrel

Zilvervliesrijst is veel voorkomende rijstsoort. Het is voedzamer dan witte rijst omdat het meer voedingsstoffen bevat. Daarom is het een van de gezondste rijstsoorten die je kunt eten.

Deze kleine korrel zijn rijk aan: Vezels, eiwitten, mineralen, vitaminen en antioxidanten. Bovendien bevat het voedingsvezels die helpen de bloeddruk te verlagen en je cholesterol te verlagen. Zilvervliesrijst bevat ook veel magnesium, wat goed is voor het hart en het immuunsysteem. Vooral wanneer je veel sport of beweegt kan deze rijstsoort enorm bijdragen aan een gezonde maaltijd. 

In tegenstelling tot witte rijst, bevat zilvervliesrijst ook veel gezonde vetten, waaronder essentiële vetzuren. Deze vetzuren helpen bij het reguleren van het cholesterolgehalte in het bloed en helpen het lichaam om voedingsstoffen beter op te nemen.

Waarom je naar de winkel moet rennen om Lassie zilvervliesrijst aan te schaffen

Naast alle bovengenoemde voordelen is deze bruine korrel een zeer voedzame voedingsmiddel die het risico op verschillende gezondheidsproblemen vermindert. Daarom is het het beste om vaker bruine rijst te eten. Deze rijstsoort is iets voedzamer dan witte rijst. Hallo lang verzadigd gevoel!

Rijst toevoegen aan jouw favoriete recept!

Daarnaast zijn er verschillende manieren om deze rijst te eten. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete maaltijd klaarmaken en daar in plaats van pasta, rijst toevoegen. Zoals deze heerlijke rijstsalade met pindadressing. Geloof ons: dit is ontzettend lekker en enorm voedzaam! Zin in een Burrito? Voeg er rijst aan toe en je krijgt een heerlijke goedgevulde en voedzame Burrito. Dus als je op zoek bent naar gezonde voedingsmiddelen om je dieet mee te verrijken, overweeg dan om vaker zilvervliesrijst te eten.