Niet alleen in de zomer, maar ook zeker in de winter schreeuwt je haar om extra aandacht en een voeding. Wij geven tips hoe jij je haar kan laten shinen op deze grauwe dagen!

Laat maar lekker hangen dat haar

Ons haar heeft al ontzettend wat te verduren.. Door je haar continue in een staart of knot te dragen, komt het haar telkens onder een spanning te staan. Het vervelende hiervan is dat we ons haar soms zo strak naar achteren trekken, dat je haar sneller uit kan vallen. Wil je je haar toch graag vast dragen? Zorg dan dat de staart of knot net iets losser hangt.

Less is more

Haar stijl, krullend, een haarlakje hier en een gelletje daar. Het is niet onbekend dat de meeste soorten haarlak en gel je haar zo verharden dat het kan afbreken. Rustig aan daarom met die haarlak! (Keiharde krullen zijn toch niet meer in de mode, dat scheelt)!

Sulf.. wattes?

Sulfaten zijn reinigers die in veel shampoos, makers en conditioners worden gebruikt. Helaas reinigt het je haar zo goed, dat het soms zelf de beschermlaag van je hoofdhuid reinigt. Juist dit zorgt voor droog haar, wat weer zorgt voor een doffe look. Als je last hebt van een droge of gevoelige hoofdhuid kunnen sulfaten het probleem juist erger maken in plaats van oplossen. Gelukkig zijn er genoeg shampoos te verkrijgen zonder sulfaten!

Slapen als een prinses

Wist je dat je kussensloop ook kan zorgen voor haarbeschadiging? We liggen gemiddeld zo’n 7 uur per dag met ons haar op een kussen en omdat we niet de hele nacht stilliggen op ons kussen, schuurt ons haar telkens over het katoenen kussensloop. Een goed alternatief is daarom een zijden kussensloop. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen die op een zijde kussensloop slapen, minder last hebben van haar dat afbreekt. Trouwens: Zo verkeerd ligt dat helemaal niet zo’n zijdezacht kussensloop.

Standje sauna in de douche?

Helaas is dit niet erg goed voor je huid, maar ook zeker niet voor je haar. Hoe lastig ook in de winter, het is echt beter voor je haar om de douche niet al te warm te zetten. Je haart wordt namelijk ontzettend droog van warm water. Dit is ook de reden, waarom veel mensen in de zomer last hebben van droog haar, door de felle zon. Dit gebeurt ook door te warm te douchen.

Eet je haar gezond!

Wat? Ja, je eetpatroon kan veel invloed hebben op de status van je haar. Vitamine C +
 D, vlees, vis en/of sojaproducten zijn enorm voedzaak voor je haar en zorgen voor een natuurlijke boost.  

Voedend masker

Als laatste tip willen we je meegeven dat een masker voor je haar veel kan doen! Het geeft je haar net even die extra voeding waar het zo naar verlangt. Leuke tip! Maak zelf een maskertje voor je haar. Vaak heb je de meeste ingrediënten al in huis.

Ieder haar is anders en verlangt daarom naar een ander treatment. De kapper kan vaak met een snelle blik zien welke voeding jouw haar nodig heeft. Schaam je daarom niet om bij de kapper naar binnen te lopen voor tips!