Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat de reclamecampagnes over bijvoorbeeld: ‘Zo val je snel 15 kg af per week!’ weer gelanceerd zijn. Ook al willen we het niet, toch trappen we er weer massaal in. Dat is niet gek! 90% van de vrouwen die aangeven af te willen vallen, willen namelijk van buikvet af. En waar spelen die reclamecampagnes nou zo goed op in? Juist! Plaatselijk buikvet verbranden. Hoe zit dit en is dit eigenlijk wel mogelijk? Wij van Vrouwengeheimen zochten het voor je uit!

Zo verlies je zo snel mogelijk veel buikvet!

Dit lees je ontzettend veel als je op Google zoekt naar het woord buikvet. Laten we maar direct met de deur in huis vallen: Plaatselijk vet verliezen is niet mogelijk. Domper he? Helaas bepaalt je lichaam zelf waar het vet verbrandt. Je kunt dit dus niet beïnvloeden. De een verliest sneller vet bij de benen en de ander bij de borsten. Dus laat je niet gek maken dat je met 1000 sit-ups per dag binnen een maand een sixpack krijgt.

Ik wil een sixpack in de zomer: what to do?

Een sixpack bier is te koop in de winkel, maar een zichtbare sixpack bij je buik helaas niet. De schappen liggen vol met fatburners en andere wondermiddeltjes, maar ook hier moeten we je uit de droom helpen. Een sixpack is niet te koop. Wil jij van de zomer een sixpack? Dan betekent dit trainen en op je voeding letten. Wanneer je zorgt voor een klein calorietekort val je maximaal 500-750 gram af per week. Dit is een gezond gewichtsverlies en betekent dus geduld. Gelukkig wordt geduld beloond!

Crashdieet? Skip it!

Een dieet waarbij je meer dan een kilo per week verliest, is een crashdieet. Ja, je valt snel af en ja, als je de teugels weer een beetje laat vieren, kom je sneller aan. Waarom? Een crashdieet betekent snel afvallen en daarom gaat je lichaam ook spierweefsel minderen, dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder calorieën verbrand en dus sneller aankomt.

Hoe val ik dan wél gezond af?

Wil je op een gezonde manier afvallen? Kijk dan eens naar je voeding. Drink je veel alcohol? Eet je weinig producten met eiwitten? Of krijg je wellicht te veel verzadigde vetten binnen? Het is goed om eerst te kijken naar je voeding. Zorg dat je voldoende vezels binnenkrijgt, voldoende water drinkt en eet voldoende producten met eiwitten. Hierdoor krijg je sneller een verzadigd gevoel, minder behoefte aan snacken en belangrijk! Je krijgt meer energie.

Hoef ik dan verder niks meer te doen?

Oh jawel! De energie die je uit je voeding haalt, kun je goed gebruiken voor de dagelijkse stappen en/of trainingen. Je hoeft echt niet de hele dag door als een gek rondjes te rennen, echt niet. Denk bijvoorbeeld aan een intensieve HIIT training. Hierdoor verhoog je in korte tijd je hartslag en daardoor verbrand je sneller vet. Het voordeel hiervan is dat een HIIT training soms een kwartier duurt en als je je echt volledig inzet, verbrand je al snel rond de 300 calorieën. Uit onderzoek is gebleken dat je met krachttraining de meeste calorieën verbrand, doordat je metabolisme tot lang na de training verhoogd blijft.

At least..

Als laatste tip en misschien is dit wel het allerbelangrijkste! Denk niet: ‘Ik wil afvallen’ of ‘Ik moet afvallen’ maar denk bijvoorbeeld: ‘Ik wil gezonder leven en me goed voelen’. Doordat je denkt in “moeten” wordt het snel een straf. Wanneer je denkt in: ‘ik wil’ Dan wordt het een leefstijl. Afvallen wordt namelijk snel geassocieerd met: ‘ik mag niks meer eten’ en dat is zeker niet waar! Maak er je leefstijl van, dan komt het zeker goed.

Succes!