Is een bezoekje aan de sportschool tijdens je menstruatie nou wel of niet verstandig? Want heel eerlijk.. Iedereen heeft het maandelijkste feestje zelfs vroeger al als smoes gebruikt om een gymles te skippen..

Wij van Vrouwengeheimen hebben het onszelf allemaal al eens horen zeggen ‘nee, ik zit in mijn menstruatie en trek het dus echt niet om te gaan sporten.’ Zonde! Want nu wij zelf eens onderzoek hebben gedaan, blijkt dat sporten tijdens je menstruatie zo slecht nog niet is. Sterker nog: je bent een stuk sterker tijdens je menstruatie. Hoe dit komt? Simpelweg omdat je tijdens je menstruatie voorbereidt bent op een zwangerschap. Zoals we weten, komt er een oerkracht in een vrouw naar boven tijdens de zwangerschap. Ook is uit onderzoek gebleken dat je tijdens je menstruatie niet alleen een hogere pijngrens hebt, maar ook sneller herstelt van een goede workout. En nee, dat komt niet door de eiwitten uit je zoveelste chocoladereep.

“Hmm wat kunnen we nu dan nog wel gebruiken als smoes om de sportschool tijdens de menstruatie te skippen?”

Heb je tijdens je menstruatie veel last van je onderrug? Dan is een bezoekje aan de sportschool zo’n slecht idee nog niet. Zeker niet wanneer je je onderrug traint. Hoe sterker de spieren in je onderrug, hoe minder de pijn kan zijn tijdens je menstruatie.

Ook is uit onderzoek gebleken dat sporten tijdens je menstruatie je buikkrampen kan verminderen of zelfs kan wegnemen. Nu we het toch over je buik hebben.. We kennen waarschijnlijk allemaal het gevoel van een opgeblazen buik tijdens je menstruatie. Maar ook de dorst tijdens het sporten. En hey! Een plus een is twee. Je hebt dorst, dus je drinkt meer water. Laat water nou net het vocht uit je lichaam wegdrijven. Weer een goed punt om de sportschool de volgende keer misschien toch niet te vermijden.

Als laatste punt en wellicht wel het allerbelangrijkste: sporten betekent calorieren verbranden. En zeg nou zelf, een laatste hap nemen van die heerlijke chocoladereep of het laatste patatje met mayo naar binnen werken, is toch net een stuk lekkerder wanneer je weet dat je zojuist wat extra calorieën hebt verbrand!

Betekent dit nu dat je een sprint moet nemen naar de sportschool? Nee, zeker niet! Doe vooral wat voor jou goed voelt. Als jij het idee hebt dat het niet gaat, dan is een dagje rust zeker niet erg. Voel je niet schuldig, want luisteren naar je lichaam is het allerbelangrijkste.