Hoe kouder de dagen, hoe heter de dates!
Yes, daar gaan we voor. En ook al kunnen we nu niet meer daten zoals we dat van begin dit jaar kennen, we doen toch ons best om er het beste van te maken. Want eerlijk is eerlijk, bijna niemand wordt er gelukkig van om de feestdagen single door te brengen. Alhoewel, zo erg is het nog niet! Denk eens aan al die kerstfilms die je onbeperkt kan kijken en niemand die klaagt, omdat je ook dit jaar weer Home Alone aanzet.

Vertel eens..
Ben jij iemand die al gelukkig kan worden van een klein gebaar en is het voor jou belangrijk dat je date er net zo over denkt. Dan is het eerste idee zeker iets voor jou. Vraag je date om bijvoorbeeld drie dingen op te schrijven waar hij of zij dankbaar voor is in het leven. Dit kan veel over iemand zeggen. Je leert elkaar zo al op een iets persoonlijkere manier kennen. Deze oefening is niet alleen goed voor jullie als potentieel koppel, maar ook voor jou als individueel. Het is een goed moment om stil te staan en na te denken over waar jij nou echt dankbaar voor bent.

Wanneer je het eng vindt om direct in real life (op 1,5 meter afstand) af te spreken, kun je dit ook online met elkaar bespreken. Zorg er allen voor dat het geen look-a-like werkmeeting wordt. ;-)

Tell me more!
Strand of bergen? Ontbijt of lunch? Sushi of pizza? Geen onbelangrijke vragen om aan je partner to be te stellen! Daarom hebben wij als tweede tip: Kom erachter waar zijn of haar voorkeur naar uitgaat. Het leuke hieraan is dat je de vragen zelf kunt bedenken. Ben jij een enorme pizza lover? Dan is de vraag simpel: Pizza met of zonder toppings?

Niet op zoek naar iets serieus? Ook wanneer je niet op zoek bent naar een serieuze relatie en alleen de pleziertjes wil beleven, kunnen deze vragen goed van pas komen; onder of boven? Bazig of onderdanig? Hé, wij denken gewoon met je mee!

Met de benenwagen erop uit.
Onze laatste, maar zeker niet minste tip: Ga erop uit. Ja, we leven op dit moment even in een andere wereld en nee, wij stimuleren het zeker niet om er nu massaal met z’n allen op uit te gaan. Wat wij wel stimuleren is om meer naar buiten te gaan. We zitten tegenwoordig steeds meer binnen en als we dan tóch op date gaan, dan is die 1,5 meter afstand buiten beter te waarborgen. Maak samen een wandeling in de buurt, praat over koetjes en kalfjes en leer elkaar kennen. Woont je date in een andere stad? Laat de leukste hotspots van jouw woonplaats dan zien! Vaak weet je zelf niet eens wat voor pareltjes er te vinden zijn in jouw woonplaats. Goed dus om op ontdekking te gaan.