Het ziet er niet alleen super stoer uit om met je bandages, bokshandschoen en bitje op pad te gaan, maar het is ook nog eens super goed voor je lichaam én je zelfvertrouwen!

Train alles, zelfs je concentratie

Ja, echt alles! Boksen is een van de sporten waarbij je alles aanpakt: je bovenbenen, schouders, buikspieren en daarnaast zorgt het voor een ijzersterke conditie! Er is bijna geen sport waarbij jij met een meer trotser gevoel op de bank kan ploffen. Doordat je je lichaam tot het uiterste pusht en alles in je lichaam gestimuleerd wordt, gaat er direct meer zuurstof naar je hersenen, je bloedsomloop wordt hierdoor maximaal gestimuleerd. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat jij de volgende dag (nog) meer concentratie hebt.

Hallo zelfvertrouwen!

Naast dat je mega veel calorieën verbrand (rond de 500/600 calorieën) is het ook een goede sport om je zelfvertrouwen een enorme boost te geven. Je wordt namelijk niet alleen fysiek sterk, maar ook mentaal. Je gaat steeds een stapje verder in het uitdagen van jezelf. Opgeven is namelijk geen optie. 

En dáág stressmoment

Doordat je bij boksen vaak nog even uitraast op een bokszak, ga je automatisch de connectie maken naar hetgeen wat jou die dag stress geeft. Hierdoor kun jij even lekker alles eruit slaan en laat je je gedachten even helemaal gaan op de bokszak. Je wordt uit het stressmoment gehaald en bent even met iets anders bezig. Het allerbelangrijkste hierin is misschien wel dat je tijdens een goede workout enorm veel endorfine vrijmaakt. Endorfine zorgt weer voor een geluksgevoel, hierdoor voel jij je weer als herboren na een goede bokstraining.

Sociale contacten opdoen

Het mooie aan de sport boksen is dat je veel nieuwe mensen leert kennen. Er zijn oefeningen die je samen uitvoert. Boksen is namelijk een sport waarbij je veel aan techniek werkt en dit doe je vaak samen, om te zien hoe de ander reageert op wat jij doet. Doordat je het samen moet doen, krijg je automatisch een onderwerp om over te praten. Wanneer je het normaalgesproken eng vindt om met iemand te praten, gaat het hier dus automatisch. En hoe stoer is het om samen op een bokszak te rammen?

Controle over jezelf én je lichaam

Techniek, techniek en nog eens techniek. Dit is waar boksen om draait. Je voeten moeten op de juiste plek staan om je armen te gebruiken op de juiste manier en ook moeten je bijstapen en uitstappen op de juiste afstand om te bepalen welke stoot jij zet. Dit klinkt ingewikkeld en misschien is dat het in het begin ook even wennen, maar alles is te leren. Wanneer jij je aansluit bij de juiste boksschool waar ervaren trainers jou op weg helpen, ben jij binnen een paar maanden al een echte beginnende bokser!

Tip! Veel boksscholen bieden proeflessen aan. Maak hier vooral gebruik van, want uiteindelijk moet jij je ook volledig op je gemak voelen in de groep en in de boksschool. 

Enthousiast? Trek je mooiste sportsetje aan en haast je naar de boksschool! Zoals Mohammed Ali zo mooi zei: "Float like a butterfly, sting like a bee"

Bye bye calories!